Aktiviteter

Vi har faste aktiviteter, borgerne i huset kan deltage i; vandsport, mountainbike, kano/kajak, cross og fiskeri. Desuden har borgerne, i år, valgt at de har årskort til Fårup Sommerland.

Vi har fx nyeligt valgt at købe to crossere, da vi oplever interesse blandt flere af vores borgere. Pædagogisk er det et fantastisk værktøj:

  • Man skal klargøre, skrue og vaske crosser og tøj, før man kan komme ud at køre. Hvis crosseren ikke er i orden er det farligt, derfor skal der være styr på grejet, før man kan køre – dette giver et tæt samarbejde mellem pædagog og borger.
  • Går for at være en af de hårdeste sportsgrene i verden.
  • Man skal være i rigtig god form til det, så det kan motivere til, at borgeren holder sig i form ved løb eller anden motion.
  • Mulighed for udlandsture eller forlængede weekender i DK/udland. Man er meget tæt sammen med borgeren på eksempelvis en ugetur, hvor man bor i kassebil eller telt.
  • Har man sagt ja til cross, kører man også selv om det regner eller er koldt.
  • En sej sport at have billeder fra til fx facebook.
  • Uanset hvad, der forstyrrer psykisk, glemmer man det, når man kører – er man ikke er hundrede procent koncentreret, vælter man.
  • En masse socialt liv og unge mennesker på banerne.
  • Medlemskab af klub, hvor man er tvunget til at hjælpe til med cafeteria- og banevagter.

For at give alle oplevelser, de ikke umiddelbart tror er noget for dem, arrangerer vi fællesture i huset. For os er det vigtigt, at komme ud blandt andre – i naturen, og lave aktiviteter, der kan give en fælles oplevelser.

Ud over fælles aktiviteter har borgerne hver sine interesser. Vi anvender ungdomsklubben i Mou, træner i Mou træningscenter, og der er mulighed for at gå til håndbold, fodbold og badminton i Mou Hallen. Ud over dette, går nogle til sport i Aalborg, hvor der findes flere alternativer.

Vi arrangerer aktiviteter i forhold til den individuelle behandling, dette kan fx være glaskunst, fluebindekursus, pileflet eller et helt andet fælles tredje. For os er det vigtigt, at vi tager udgangspunkt i de interesser der allerede findes. Der kan således bygges flere på i takt med udvikling og erfaring.

Hvert år i uge 5 tager vi på skiferie i Østrig. Vi bor i lejligheder, står på ski(lærer, hvis det er første gang), kælker, hygger med spil og varm kakao om aftenen og tager i vandland i området.

Hvert år i uge 28 og 29 tager vi på sommerferie i Italien. Vi bor på campingplads i telte, slapper af, nyder solen, oplever forskellige ting og leger i vandland mm.

“Der er altid et eller andet, man er god til, man skal bare finde ud af, hvad det er.” – Fra Gummi Tarzan